Felcsap a negyedik hullám, folyamatosan növekszik a kórházi kezelésre szoruló súlyos betegek száma

A hétvégi tesztelési tempó mellett is közel 900 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek.

Hirdetés

Szombaton már átlépte az ezret, a vasárnapi jelentés viszont már 868 új koronavírus-fertőzöttről beszél, igaz, kevesebb teszt elvégzése alapján.

Elgondolkodtató viszont az is, hogy jelenleg már 1938 fertőzött szorul kórházi kezelésre, közülük 269 állapota annyira súlyos, hogy intenzív terápiás ellátásra szorulnak – mindkét szám folyamatosan növekedett az elmúlt napokban.

Szomorú az is, hogy a vírussal orvosi segítséggel küzdő páciensek elsöprő többsége nem kívánt élni az oltás lehetőségével. Az elmúlt 24 órában 19 koronavírus-fertőzött halálát is jelentette a stratégiai kommunikációs csoport – a nyilvántartás szerint ezzel együtt 34 528 páciens – egy kisvárosnyi ember – veszítette el a küzdelmet a koronavírussal szemben.

Stagnál közben az oltakozási tempó is: míg pénteken még 13 363-an kaptak vakcinát, szombaton már csak 8695-en. Így még mindig csak a lakosság 26,48 százaléka van teljesen beoltva – ezzel az aránnyal az utolsó előtti helyen áll Románia az Európai Unióban, ennél rosszabbul csak Bulgária teljesít.

Hirdetés