Fegyvert ragadna az AUR üdvöskéje, mert attól tart, el akarják tenni láb alól

A feltűnési viszketegségben szenvedő Diana Șoșoacă úgy érzi, veszélybe került, mert igazi hazafiként viselkedik.

Hirdetés

Kínosan törekszik arra, hogy napi rendszerességgel felhívja magára a figyelmet Diana Șoșoacă újdonsült szenátor asszony, az ortodox misztikus-soviniszta-maszkellenes Románok Egységéért Szövetség (AUR) üdvöskéje, aki ha mikrofont lát, akkorákat nyilatkozik beléje, hogy a falak is beleremegnek.

Hétfőn például azzal állt elő, hogy fegyverviselési engedélyt kell kiváltania, mert úgy érzi, végezni akarnak vele.

„Minden lépésemet követik egy ideje, talán azért, mert rákerültem egy fekete listára, ezért meg kell védenem magam. Ebben az országban veszélybe kerülhetsz, ha igazi hazafi vagy” – ezzel a szaftos nyilatkozattal kínálta meg a România TV-t Diana Șoșoacă, aki szerint Bogdan Stanoevici maszktagadó exminiszter sem a koronavírus szövődményeibe halt bele, és azt kérte a hatóságoktól, vizsgálják ki alaposan a haláleset körülményeit.

Az persze nem érdekelte már, hogy Stanoevici családja és orvosai is egyértelművé tették, hogy a volt politikus fertőzött volt.

A feltűnési viszketegségben szenvedő Diana Șoșoacă nem először áll elő hasonló elméletekkel: a múlt héten például azzal házalt különböző hírcsatornáknál, hogy meg akarják mérgezni, s már egy csokor virágot sem mer megszagolni. Azt is monda egy adott ponton, hogy meg akarják fertőzni koronavírussal.

Hirdetés