Ezzel csábítanák a brit turistákat III. Károly király erdélyi birtokára

Az egyik brit turisztikai ügynökség karácsonyi ajánlatában jelent meg a rendhagyó erdélyi úti célpont.

Hirdetés

A Responsible Travel nevű brit utazási társaság az újabban egyre nagyobb hangsúlyt kapó felelősségteljes utazás kritériumai szerint állít össze csomagokat, a turizmus élénkítésével támogatva a helyi közösségeket, fontosnak tartva a természeti környezet megóvását. A mozgalom portfóliójában jelent meg a karácsonyi ajánlat, mely hét napos erdélyi látogatásra hívja a briteket, személyenként, mindössze 1500 euróért. Aki mélyebben a zsebébe nyúl, további ötszáz euróért három napot III. Károly király zalánpataki birtokán tölthet, írja az Adevărul.

Károly király vendégházait az erdővidéki Miklósváron parasztházakat megmentő, vendéglátással foglalkozó gróf Kálnoky Tibor és családja kezeli, aki közismerten szoros barátságban áll az uralkodóval.

A Károly király birtokának leírása szerint az autentikusan megőrzött, nagy gonddal restaurált vendégház megnyitotta kapuit a turisták számára. A környék pazar növény- és állatvilágából kiemelték az itt virágzó, Európában páratlan orchidea-fajt (Cypripedium calceolus) vagy a különböző nagyvadakat, beleértve a birtok hátsó udvarán is olykor megjelenő medvét.

Az utazásszervezők minden napra terveznek izgalmakat, megmutatják a környék kastélyait, lovas kocsikázást szerveznek, kézműves mesterségeket mutatnak be, medvelesre viszik az érdeklődőket, és nem hiányozhat Brassó és a törcsvári- kastély meglátogatása sem a programból.

Hirdetés