Ezt adja össze: van egy férfi, akinek teljesen igazi az oltási igazolása, mégis hamis

Az illető egy kissé elszámolta a dolgokat. Esetleg két helyen volt egyszerre. De valószínűbb, hogy elszámolta a dolgokat.

Hirdetés

Valószínűleg nem az eszével keresi a kenyerét az a férfi, aki Hollandiából jött haza, és a határon be is mutatta az EU-s oltási igazolását. Amikor a határőrök aziránt érdeklődtek, mennyi ideig volt külföldön, a férfi kapásból rávágta, hogy több mint két hétig. Csakhogy az oltási igazolásában az szerepel, hogy a második dózist mindössze néhány nappal ezelőtt kapta meg, mégpedig Bákóban.

Így a hatóságok most arra gyanakszanak, hogy egy újfajta hamisítási módszerrel van dolguk, a férfi ugyanis az országos oltási nyilvántartásban is szerepel, hiába bizonyosodott be róla, hogy valójában nem oltatta be magát.

Ez valószínűleg úgy volt lehetséges, hogy volt egy ismerőse a megfelelő helyen, aki bevezette az adatait az oltási nyilvántartásba. Így pedig a delikvens le tudta tölteni az egységesített EU-s oltási igazolást is, ami így paradox módon teljesen igazi, mégis hamis.

A férfi, aki feltehetően nem az eszével keresi a kenyerét, most jelentős slamasztikában van, bűnvádi eljárás indul ugyanis ellene, mert amit tett, az egyáltalán nem szép dolog.

Hirdetés