Fotók: Facebook/IGSU

Ez azért szép gesztus: több mint száz román tűzoltó segít a görög erdőtüzek oltásában

A konvoj szombaton meg is érkezett a füstben fuldokló Athénba.

Hirdetés

Megérkezett Athénba az a több mint 100 román tűzoltó, aki vállalta, hogy segédkezet nyújt a kimerült görög kollégáknak az országban pusztító erdőtüzek megfékezésében.

Mint ismeretes, a nagy hőség hatására Görögországban már ötödik napja tombolnak az erdőtüzek, a tűzvész végigsöpört a fővárostól alig 20 kilométerre fekvő erdőségeken és már elérte a városhatárt.

Pénteken a híradások szerint már egyszerre 56 helyen tombolt a tűz az országban, Athénból és környékéről pedig ezrek menekültek el. A füst és a már napok óta folyamatosan hulló hamu miatt csaknem elviselhetetlen a levegő a nagyvárosban, a hatóságok arra kérnek mindenkit, ha tehetik, maradjanak otthon, és tartsák zárva az ablakokat.

Florin Cîţu miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy Románia felvette a kapcsolatot a görög hatóságokkal, hogy megtudják, hogyan segíthetnének a leghatékonyabban.

Hirdetés

Az egészen pontosan 112 tűzoltóból, 23 tűzoltóautóból és egyéb felszerelésekből álló konvoj tegnap indult útnak, és szombatra meg is érkezett a görög fővárosba.

Hirdetés