Végre lesznek közvécék Kolozsváron, de miért kerülnek egy lakás árába?

Itt az újabb kolozsvári megaberuházás. Önök kérték!
Hirdetés

Két kétszobás lakás árából vesznek négy közvécét Kolozsváron. Hasonló „jó” vásárt eddig csak Konstancán kötöttek – erre ITT csodálkoztunk rá –, igaz ott két illemhely került két lakásnak az árába. A különbség nem a szerzemény árában, hanem a kolozsvári ingatlanárakban keresendő.

A kincses városbeli közvécék ugyanolyan rohadtul drágák, darabonként szinte 50 ezer euróba kerülnek. Az önkormányzat 191.498 eurót fizetett a négy luxusvécéért, és még csak nem is panaszkodhatunk rá: mi kértük.

Azaz a részvételi költségvetés keretében kerül sor a beruházásra, ahol a lakosok szavazzák meg, hogy a városvezetés mire költse a büdzsé egy – nem jelentős – részét. Nos, a kolozsváriak közvécéket kértek – 247-en szavaztak a projektre – és meg is kapják. Igaz, azt nem tudhatták, hogy ezekért ilyen borsos árat fognak fizetni. (Arról, hogy a legtöbb szavazatot kapott tervet mennyi pénzből valósítják meg, nem lehet szavazni.)

Az Emil Boc polgármester szerint ultramodern, fogyatékkal élő személyek számára is felszerelt létesítmények jövő héten érkeznek Kolozsvárra és a város legzsúfoltabb pontjain állítják fel őket. A Sétatéren, a Széchenyi (Mihai Viteazul) téren, a Grigorescu negyedbeli December 1. sugárúton, illetve a Györgyfalvi negyedbeli sporttelepen lehet majd megcsodálni.

Nem ez lesz az első „megaberuházás” Kolozsváron, az önkormányzat pár éve újságosbódékat is vásárolt, szám szerint kettőt – csekély 65 ezer euróért. (Erről ITT ámuldoztunk.) Reméljük, hogy a luxusvécéket jobban kihasználják majd a kolozsváriak.

Hirdetés