Ez ám a határőrizet: egy angol férfi tengerparti séta közben egyszerűen átsétált Bulgáriából Romániába

Mert a román partszakasz minden bizonnyal ugyanolyan, mint a bolgár.

Hirdetés

Sajnálatos módon a rendőrségen végződött a romantikus tengerparti séta a langymeleg májusi napsütésben egy brit férfi számára.

Az történt ugyanis, hogy Bulgáriában kezdett romantikázni, de aztán Romániában ért véget a sétája.

Az esetről a román határrendészet számolt be szerdán.

A beszámoló szerint az eset még 9-én történt, amikor a parton járőröző határrendészek egyszer csak egy alakra lettek figyelmesek, aki önfeledten ballagott a parti fövenyen, mindössze kétszáz méternyire az országhatártól.

Természetesen a román oldalon.

A járőr tagjai odamentek hozzá, és szívélyesen megérdeklődték, hogy ugyan, mit is keres ilyen közel a határhoz?

A férfi – akiről kiderült, hogy 60 éves és brit állampolgár – nem értette miről van szó, de nem azért, mert nem angolul szólították meg, hanem azért, mert állítása szerint nem tűnt fel neki, hogy átlépett volna egy országhatárt.

Hirdetés

A mundér becsületét védeni próbáló határrendészet viszont azt állítja: a határjelzés igenis jól látható, ezért most tiltott határátlépés miatt eljárást indítottak a férfi ellen, akit az erre vonatkozó kétoldalú egyezmény szellemében átadtak a bolgár hatóságoknak.

Emellett tovább nyomoznak annak kiderítésére, hogy vajon valóban csupán egyszerű egészségügyi séta közben tévedt át, vagy valami gyanús ügyben eljárva sértette meg a szent és egységes nemzetállam határát.

Egyúttal emlékeztetik a nagyérdeműt, hogy a határok továbbra is a kijelölt határátkelőkön keresztül léphetők át törvényesen.

Kíváncsiak vagyunk, elgondolkodtat-e néhány rosszban sántikáló alakot, hogy a jelek szerint ilyen könnyű áttévedni az érintett határszakaszon.

Hirdetés