Ész megáll: elnézte az autópálya-lehajtót, megfordult, a forgalommal szemben száguldott – végül persze csattant (VIDEÓval)

Az észak-erdélyi autópályán történt a manőver.

Hirdetés

Igaz, Darwin-díjra méltó manőverről számolt be a közlekedési beruházások figyelemmel követésével foglalkozó Pro Infrastruktúra Egyesület: egy autós elnézte az autópálya-lehajtót Tordánál az észak-erdélyi autópályán.

Ezt követően viszont nem haladt tovább, hogy majd a következő lehajtón hagyja el a sztrádát, hanem fogta magát, megfordult, és elkezdett a forgalommal szemben száguldani.

Néhányszor az utolsó pillanatban sikerült elkerülni az ütközést, de a szerencse nem tartott ki addig, amíg visszaért a lehajtóhoz: frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő autóval.

Elképesztő szerencse, hogy a csattanásnak nem lett tragikus következménye.

Az egyesület viszont ezúttal is felhívja minden autós figyelmét, hogy ne járjon el úgy, mint a hírben szereplő autós.

Ezzel ugyanis elképesztő balesetveszélyt okoz. Már csak azért is, mert – ahogy ez az autós is tette – reflexből a jobboldali sávban hajt – csakhogy a szabályosan haladó autósok számára ez a gyorssáv, tehát eleve nagy sebességgel haladnak a szabálytalanul hajtó sofőrrel szemben.

Hirdetés

Mi több, mivel az érintett is tudatában van annak, hogy szabálytalankodik, minél hamarabb túl akar lenni a dolgon, ezért ő is beletapos a gázba.

Igencsak tanulságos ebből a szempontból az a felvétel, amit egy szabályosan haladó autós készített az ámokfutóról.

Úgyhogy ha valaki véletlenül elnézi az autópálya-lehajtót, ne kövesse a kamikazeautós példáját.

Annyira nem siethet, hogy azon a tíz-tizenöt perces csúszáson múljon az ő – és persze mások – élete.

Hirdetés