És milyen háziállatot sétáltatott a vagánycsávó a tilalom első napján? Hát persze, hogy az aranyhalát…

Roppant találékonyak az emberek karanténidőben, a rendőrök legnagyobb örömére...

Hirdetés

Végre egy hír, amin már úgy igazán nevetni is lehet! – kiáltana fel most egy emberként a szerkesztőség, ha nem dolgozna mindenki a saját otthonában. Mert hát hogyan lehetne másképp reagálni erre: a kijárási tilalom betartása érdekében razziázó rendőrök egy olyan fiatalemberrel is találkoztak, aki egy zacskó vízben sétáltatta a…díszhalacskáját.

És ez nem vicc, kérem, Cosmin Andreica, a rendőrszakszervezet vezetőjétől tudjuk, aki azt is mondta, a találékony srácot meg is bírságolták, aki viszont azonnal panaszt tett azzal az indokkal, hogy a kijárási tilalomra vonatkozó rendeletben csak háziállatokról van szó úgy általában, sehol nem írja, hogy halat nem szabad sétára vinni.

Amúgy a halak biztosan nem örülnek a sétáltatásnak, mint ahogyan a macskák sem – ez azonban nem érdekelte a második számú hősünket, aki kedvenc cicusát vitte sétára, igaz 30 kilométerre az otthonától. Az igazoltató rendőröknek a gazdi mondta, nem volt mit tennie, mert az a nagy büdös helyzet, hogy karantén ide vagy oda, a cica ezt az egy parkot szereti a városban, és kész, nem lehet vitatkozni véle.

Azért megnéztük volna a rendőrök arcát…

Hirdetés