És képzeljék, megbukott az érettségin a PNL egyik vezető politikusa

Épp románból vágták el szegényt. Pedig nagy tervei voltak, egyetemre készült.

Hirdetés

Miközben az idei érettségizők 62,9 százaléka pezsgőt bonthatott kedden az eredmények közzététele után, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Vrancea megyei alelnöke, Daniel Moroşanu legfeljebb bánatában kapott elő valami erőset a bárszekrényből, a politikusnak ugyanis nem sikerült elérnie a diplomát érő 6-os átlagot.

Pedig a 42 éves hősünk történelemből (7,55) és földrajzból (8,65) egész jól teljesített, a román írásbeli azonban szégyenteljesre sikeredett: kedvenc tantárgyából alig 3,60-at hozott össze, pedig azt nyilatkozta, hogy rengeteget készült, és még magánórákra is járt.

S hogy az élmény még arcpirítóbb legyen, Daniel Moroşanu épp egy olyan gimnáziumban vizsgázott, ahol a felesége titkárnő. Pedig a sofőrből lett liberális politikus nagyon szeretett volna egyetemre felvételizni, de erre csak akkor lesz esélye, ha az óvást követően megemelik a jegyét.

A kedden közzétett – óvások előtti – eredmények alapján egyébként 2014 óta nem volt ilyen alacsony a sikeresen érettségizők aránya, viszonyt 16 éve nem volt annyi színtízes érettségiző, mint idén (232). A székelyföldi megyék az országos átlag alatt teljesítettek, erről itt lehet bővebben olvasni.

Hirdetés