És elérkezett az évnek az a pillanata, amikor belenézhetünk Iohannis pénztárcájába

Nem volt olyan rossz éve az elnöki házaspárnak a vagyonnyilatkozat alapján, sőt!

Hirdetés

Az államfő vagyonnyilatkozatát böngészve megnyugodva konstatáltuk, hogy Klaus Iohannis 2019-ben több bevételre tett szert fizetésekből, mint egy évvel korábban, és szerencsére ugyanilyen jól bánt a sors a feleségével is.

A havonta 3620 lejt kereső Carmen Iohannis nyilván nem versenghet fizetésügyben a szíve választottjával, aki tavaly összesen 179 735 lejt elnökösködött össze (egy évvel korábban „csak” 165 100 lejt vitt haza).

Az elnöki házaspár eddig sem állt rosszul ingatlanügyben, de a friss vagyonnyilatkozat e tekintetben is gyarapodást mutat: az asszony örökölt idén egy 67 négyzetméteres panellakást Nagyszebenben, így most három családi ház és három apartman büszke tulajdonosai.

Ezért némiképp fura, hogy az ingatlanok bérleti díjából Iohannis kevesebb pénzt tudott bedobni a családi kasszába (35 743 lejt), mint egy évvel korábban (35 829-et).

Az elnök spórolni sem tudott mostanában: ezúttal a számláján 208 000 lejnyi megtakarítás szerepel a dokumentum szerint, egy évvel korábban 210 ezret írt be ebbe a rubrikába.

Hirdetés