És akkor a miniszter felébredt: ja bocs, mégsem tudjuk letesztelni a diákokat a suliban

El kellett telnie néhány napnak, míg az oktatási tárcánál rájöttek, hogy a jó meleg irodákban kitalált remek ötletek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Hirdetés

Múlt szerdán jelentette be az oktatási minisztérium államtitkára, hogy minden iskolában letesztelik azokat a diákokat, akiknek tüneteik vannak, és ez csak a helyszínen derül ki, és természetesen kellett pár nap, míg a szaktárca főmuftijai végül rájöttek a meleg bukaresti irodáikban, hogy ezt lehetetlenség kivitelezni.

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter hétfőn már azzal állt elő, hogy bocsika, de az általa vezetett intézmény ezt nem tudja levezényelni, mert nem is lenne kivel: az ország 17 ezer oktatási intézményében összesen 113 iskolaorvos és 268 egészségügyi asszisztens dolgozik…

Bár az eredeti ötlet a minisztériumtól származik, Cîmpeanu most inkább átpasszolná a meló érdemi részét az egészségügyi minisztériumnak, hátha nekik lesz idejük és kapacitásuk ilyesmire.

Mi azt javasolnánk a mélyen tisztelt tárcavezetőnek, hogy inkább hozzon létre egy bizottságot, amely megbíz majd egy másik testületet azzal, hogy szóljon a tanfelügyelőségeknek, hogy készítsenek egy felmérést, amelyet majd az említett testület továbbít a frissen létrehozott bizottságnak, hogy aztán ki lehessen elemezni a legmagasabb szinten is – ehhez szoktak úgy általában érteni.

Amúgy kedden várhatóan több részletet is megtudunk majd a február 8-ára tervezett iskolanyitással kapcsolatban. Legalábbis reméljük.

Hirdetés