Fotó: Nicu Cherciu | A CFR Facebook-oldala

Erdélyt még nem, de a kolozsvári CFR-t már felajánlották a magyaroknak

Nem a vasúttársaságot, hanem a kolozsvári focicsapatot.

Hirdetés

FRISSÍTÉS

A CFR nem kommentálja a sportlap értesülését

A CFR-nél nem is foglalkoznak a Gazeta Sporturilor cikkével, sem egyéb „negatív sajtóhírekkel”. Mint a klub sajtósa, Oana Sabau a Főtérnek elmondta, „most csupán a futballal foglalkozunk, és mindenki kizárólag a létfontosságú szombati FCSB elleni meccsre koncentrál”.

A Gazeta Sporturilor pénteki cikke szerint Ioan Varga, a klubot pénzelő üzletember úgy gondolja, hogy ha a székelyföldi kluboknak jár a magyar állami támogatás, akkor az ő bajnokcsapata még jobban megérdemli – ezért kapcsolatain keresztül be is jelentkezett Orbán Viktor kormányánál, amelynek jelenleg a válaszára vár.

Ez a hír lényege, a többi részét már évek óta ismétlik, hogy mennyi pénz is jutott a Sepsi OSK-nak és a csíkszeredai akadémiának, hogyan lettek tényezők ezek a csapatok a román fociban, hány magyar is él a (nem is létező) Székelyföldön.

Hirdetés

A CFR kapcsán viszont az elmúlt időszakban, nagyjából Pászkány Árpád korábbi tulajdonos visszavonulása óta mintha lekopott volna a magyar jelző. A jelenlegi vezetés mélyen hallgat a klub magyar gyökereiről (az 1907-es alapításról, Kolozsvári Vasutas Sport Club néven) és tudomást sem vesz arról, hogy a nézői és szurkolói között is erősen felülreprezentáltak a magyarok. Igaz, most a koronavírus miatt úgysem lehetnek nézők.

Hogy milyen hisztériát váltana ki a riválisoknál és a bukaresti médiában a legutóbbi két bajnokságot megnyerő, az idei bajnoki címért is harcban levő CFR-hez érkező esetleges magyarországi támogatás, abba belegondolni se merünk. Bajnok CFR, kupagyőztes Sepsi OSK – ez most a román foci legvadabb rémálma.

Hirdetés