Ennyit a csodákról: luxusautóra váltotta adományba kapott házát Sergiu, a iaşi-i „lovasember”

A srácnak – aki tavaly ilyenkor lóháton látogatta meg újszülött gyerekét és feleségét a kórházban – a kickbox-bajnok, Cătălin Moroșanu segített, de valószínűleg már megbánta.

Hirdetés

Emlékeznek még Sergiu Ciobotariura, arra a fiatalemberre, aki tavaly, a kijárási tilalom kellős közepén lóháton ment el Iaşi egyik külvárosi gettójából a szülészetre, hogy meglátogassa újszülött harmadik gyermekét, és feleségét?

A nehéz körülmények között élő család, és az akadályokat leküzdő családapa szívszorító története akkor körbejárta a hazai sajtót, és eljutott Cătălin Moroșanu kickbox-bajnokhoz is. A történet annyira megható volt, hogy a marcona sportolót is megejtette, adománygyűjtést szervezett hát, összegyűjtött csaknem 40 ezer eurót a nélkülöző családnak, vett nekik egy háromszobás házat a Iaşi közelében lévő Miroslaván, a maradék több mint 5000 eurót pedig odaadta Sergiuéknak.

Ám egy évvel az események után a tündérmese már véget is ért: Sergiu Ciobotariu eladta a házat (a helyiek szerint luxusautóra cserélte), és visszaköltözött a gettóba.

Egy miroslavai lakos például azt mesélte a sajtónak, hogy Sergiu udvarán előbb egy Volkswagen Golfot láttak, de később a fiatalember már egy Range Roverrel közlekedett, ami nem túl olcsó mulatság. A szemtanú azt is mondta, hogy Sergiu holmi gengsztereknek adta el a házat, amit ajándékba kapott, és hogy a fiú teljesen megváltozott, „már nem ugyanaz a Sergiu”.

Bár az eredeti szerződés szerint Sergiu Ciobotariu 5 évig nem adhatta volna el a családi otthont, ezt úgy játszotta ki, hogy egy olyan szerződést kötöttek, ami szerint az új tulajdonosok 5 évig csak „bérlik” az ingatlant, majd a tulajdonjog végképp rájuk száll.

Hirdetés

A Halál a Kárpátokból (Moartea din Carpați) becenévre hallgató sportoló nem kommentálta az ügyet, de edzője, Mihai Constantin nagyon csúnya dolognak nevezte, amit a hálátlan fiatalember csinált.

A helyiek szerint Sergiu még búcsúbulikat is szervezett az udvarán, mielőtt elhagyta volna a házat, szórta a pénzt két marékkal.

Hát ennyit a csodákról.

Hirdetés