Elkészült egy felmérés, amit elég lett volna megsaccolni: a lóvésabb államokban boldogabbak a népek

Románia természetesen sereghajtó az EU-s államok közül.

Hirdetés

Most végre kiderült, hogy az Európai Unióban mennyire boldogok az emberek, és hát természetesen Románia a lista végén van.

Az Eurostat felmérése szerint arányaiban a legtöbb boldog ember – vagyis azok, akik a kérdést megelőző egy hónap során mindig vagy nagyrészt jól érezték magukat – a bürokrata Belgiumban, a Bob Marley és Snoop Dogg füstjétől körbelengett Hollandiában, a féktelen Ausztriában, illetve az északi fénytől betrippelő Finnországban élnek (a lakosság több mint 75 százaléka bevette a vigyorexet).

Az EU-ban átlagosan 62 százaléknyi a boldog ember.

A legkevesebb fogkrémreklám-szereplő Bulgáriában (35 %), Horvátországban (42 %), Litvániában (45 %), illetve a fej-fej mellett végzett Görögországban és Romániában (46 %) él.

Azt azért érdemes megfigyelni, hogy ahol több a lóvé, ott az emberek is könnyebben eltolják a biciklit. A pénz nem boldogít, de sok mindent lehet belőle venni, ami igen.

Hirdetés

És hát, lássuk be, az is eléggé haza tudja vágni a napot, ha az ember Nagyzerinden le akar térni Feketegyarmat felé, erre belerongyol az út közepén álló villanyoszlopba.

(A felmérésben nem szerepelnek a britek, a szlovákok és az írek – bár utóbbiakról gyanítom, hogy este hat után mindenki boldog, délelőtt meg senki.)

Hirdetés