Fotó: svnews.ro

Elképesztő részletek derültek ki a szerdai tömegbalesetről

Karantén-kötelezettség, illegális autóbuherálás, hiányzó biztonsági elemek.

Hirdetés

Történt szerdán egy fura közúti baleset Suceava megyében, amire azért kaptuk fel a fejünket, mert szokatlanul sok volt a sebesült: 26 ember sérült meg, heten súlyosabban.

A karambolban résztvevő három jármű közül az egyik egy kisbusz, amely egy iskola 19 diákját szállította, a gyerekek mind megsérültek. A baleset filmje egyébként megnézhető az alábbi videón:

A rendőrségi vizsgálat máris kiderítette, hogy a balesetet okozó személyautó (amely hátulról belefutott az előtte levőbe, majd a kisbusszal is ütközött) 20 éves figyelmetlen sofőrjének karanténban kellett volna lennie, tehát nem lett volna mit keresnie az autójában.

Hirdetés

Az iskolabusz sofőrje a balesetben ártatlannak bizonyult, csakhogy a rendőrök azt is kiderítették, hogy a járművet illegálisan módosították, az eredeti 16 ülés helyett 19-et szereltek be, hogy minél többen elférjenek benne (ez a gyakorlat egyébként a kisbuszos személyszállítást végző sufnicégek körében elterjedt, a haszonmaximalizálás a célja). Ráadásul az ülések egyikére sem szereltek biztonsági övet, holott a törvény ezt is előírja.

A szabálytalanságok miatt az ügyben bűnvádi eljárás indult testi épség gondatlan veszélyeztetése miatt.

Hirdetés