Elhúzták a nótáját a kolozsvári pedofil DJ-nek: tíz évre börtönbe küldik

Kiskorúakkal fajtalankodott, fotókkal zsarolta az áldozatait a román diszkóvilág egykori sztárja.

Hirdetés

Pedofília miatt tíz év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést kapott a kolozsvári DJ Boroş, polgári nevén Mihai Bogdan Pop, akiről négy évvel ezelőtt derült ki, hogy kiskorú lányokat kényszerített szexuális aktusra, meztelen fotókat készített róluk, majd azzal zsarolta áldozatait, hogy a felvételeket közzéteszi az interneten.

A 11 és 13 év közötti áldozatait a Facebookon környékezte meg, s a pedofilokra jellemzően ajándékokat és pénzt ajánlott a kiskorúaknak, és azt is megígérte nekik, hogy sikeressé teszi őket.

Arra is volt példa, hogy Mihai Bogdan Pop pénzt és egy mobiltelefont ígért egy 13 éves kislánynak meztelen fotókért, melyeket aztán dühében közzé is tett az interneten, miután a lány nem volt hajlandó újabb felvételeket küldeni a „művész úrnak”.

DJ Boroş a 90-es években elég nagy sztárnak számított Romániában, egy időben alig akadt olyan buli az országban, ahol ne hangzott volna el a Dozatorul című száma, amit máig az elmúlt 20 év egyik legnagyobb slágerének tartanak az országban.

A pedofília miatt elítélt 40 éves férfi az elmúlt időszakban táncórákat is tartott a kolozsvári Eugen Pora Líceumban, de az ítélet szerint ezután erre sem nagyon lesz lehetősége.

Hirdetés