Elhalasztotta a továbbjutást a CFR focicsapata

A kolozsváriak 1-0-ra kikaptak Rómában a Laziotól az Európa Liga csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

Hirdetés

Még a tél sem jött meg igazán, úgyhogy nem csoda, hogy a focitavasz bebiztosítása is késik két hetet a Fellegváron. A CFR csapatának egy pontot kellett szereznie utolsó két csoportmeccsén, hogy biztosan bejusson a tavaszi (na jó, igazából februárban kezdődő) egyenes kieséses szakaszban, de ez elsőre nem jött össze. Még a Lazio szurkolói sem igazán hittek abban, hogy csapatuk képes ledolgozni hat pontos hátrányát a román bajnokkal szemben, alig 7600-an voltak a 70 ezer férőhelyes római Olimpico-stadionban – annak is legalább egytizede a vasutasoknak szurkolt.

Hiába, mert az első félidőt uraló Lazio jó néhány húzóembere (Strakosha, Leiva, Milinkovics-Szavics vagy az olasz gólkirály Immobile) nélkül is megszerezte a vezetést az argentin Joaquin góljával, jó olasz csapathoz illően egyetlen, kaput találó lövéséből. Utána pedig hiába lőtt kapufát Damjan Djokovic, hiába volt négy nagy helyzete is a CFR-nek a második félidőben, Proto kapus mindent védett, a CFR pedig pont nélkül maradt.

Úgyhogy azt az egy pontocskát az utolsó fordulóban, december 12-én itthon kell megszerezni a Celtic ellen, amely már biztos továbbjutóként és csoportelsőként jön már idén másodszor Kolozsvárra.

Európa Liga, E csoport, 5. forduló:

Hirdetés

Lazio–Kolozsvári CFR 1-0 (Correa 25.)
Celtic Glasgow–Rennes 3-1 (Morgan 22. Christie 45., Johnston 74-. illetve Hunou 89.)

Az állás: 1. Celtic 13 pont, 2. CFR 9, 3. Lazio 6, 4. Rennes 1.

Hirdetés