Elfogytak a Sepsi OSK focistái a koronavírus miatt, elmarad a keddi meccs

Már csak kilenc egészséges felnőtt játékos maradt a keretben, közülük is ketten eltiltás miatt nem tudnának pályára lépni.

Hirdetés

Február 16-ra kellett halasztani a Sepsi OSK focicsapatának keddi, FC Argeș elleni mérkőzését, miután a koronavírus egy kezdőcsapatra való egészséges játékost se hagyott a csapatnál.

A háromszékieknél két hete

folyamatosan nő a fertőzött játékosok száma, amely immár a húszat is meghaladja,

a kórházi kezelésre szorult Leo Grozavu vezetőedző pedig még a szezon újraindulása óta lejátszott öt találkozó egyikén sem lehetett jelen.

Ennek ellenére a Sepsi – olykor 14-15 játékosát is nélkülözve – csak a bajnok CFR-től kapott ki ezen az öt mérkőzésen, és őrzi negyedik, felsőházi rájátszást érő helyét a táblázaton.

A hétfői tesztek után viszont már csak kilenc egészséges felnőtt játékos maradt,

Hirdetés

de közülük is ketten (Bogdan Mitrea és Boubacar Fofana) sárgalapok miatti eltiltás következtében nem játszhattak volna. Már a szombati, FC Voluntari elleni találkozón (2-2) olyan tizenéves focisták voltak a tartalékok között, akik még egyetlen percet sem játszottak a Liga 1-ben.

A Sepsinek viszont pénteken már mindenképpen játszania kell a Poli Iași ellen, mert a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) szabályzata a járvány miatt csak egy mérkőzés elhalasztását engedélyezi minden csapatnak – addigra viszont talán néhány játékos már visszatérhet azok közül, akik korábban fertőződtek meg.

Hirdetés