Elege van a bezártságból? Elege van a rossz időből? Kifújná magát a tengerparton? Drága mulatság lesz…

A román tengerpart hotelei eldöntötték, hogy két hónap alatt megkeresik, amit máskor egész évben.

Hirdetés

Az lenne a logikus, hogy a lassanként újrainduló vendéglátóipar alacsonyabb árakkal csalogatja vissza a vendégeket, hiszen senki nem áll most túl jól anyagilag.

Ez a világ nagy részére igaz is, ám a román tengerpartra semmiképp.

Az ottani szállásadók keze alá ráadásul sok minden bedolgozik. Egyrészt a pandémia miatt az emberek igyekeznek minél kisebb távokat megtenni nyaralási céllal, hogy csökkentésék a megbetegedés kockázatát, így inkább belföldön nyaralnának idén – ergo a tengerpart dugig lesz, a legdrágább szállás is el fog kelni valahogy.

Emellett a közalkalmazottaknak járó nyaralási utalványok érvényességét is meghosszabbították, ezeket ugye csak belföldön lehet érvényesíteni.

Az állam bácsi is azt szeretné, ha idén itthon nyaralnánk, mert így belföldön marad a pénz (és az adó), a hotelek emellett hivatkozhatnak arra is, hogy a járvány miatt sokat kell költeniük a fertőtlenítésre és egyéb biztonsági intézkedésekre.

A lényeg viszont az, hogy Mamaián egy háromcsillagos szállóban egy éjszaka 30–50 euró között mozog (all inclusive ellátás esetén ez 70 euróig is felkúszhat), míg Bulgáriában ugyanez az ár 20–22, Görögországban pedig 22–25 euró között változik.

Hirdetés

Szerencsére Görögország már meg is engedte a román turistáknak hogy náluk nyaraljanak.

A nemzet mikrobiológusa, Alexandru Rafila ráadásul azt mondta, hogy az említett két országban – mivel ott alacsonyabb a fertőzöttek száma – még kisebb is az esélyünk a koronafertőzésre. Igaz, azt is hozzátette, hogy ennek ellenére minden utazással növeljük ezt a kockázatot.

Nehéz döntés lesz…

Hirdetés