Fotó forrása: vremeanoua.ro

Éjszakai hobbi: terepjáróval öldöste a vaddisznókat egy fiatal a mezőn

Egy csordát vett üldözőbe, húszból három példányt gázolva halálra. Vérfoltos luxuskocsiját lefoglalták, és nyomozás indult ellene.

Hirdetés

Valamelyik autós üldözős videojáték főhősének képzelhette magát az a 35 éves brăilai férfi, aki terepjárójával kihajtott a mezőre, hogy üldözőbe vegyen egy vaddisznócsordát. A Vaslui megyei Berezeni nevű település határőrei éppen éjjellátó készülékkel figyelték a környéket, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a település határában, mintegy ötszáz méterre a Pruttól egy autó össze-vissza kanyargózik a mezőn.

A szokatlan jelenség felkeltette az érdeklődésüket, így közelebbről is megvizsgálták, mi történik. Kiderült: az autó egy húsz vaddisznóból álló csordát kergetett. Három halálra gázolt vaddisznót is találtak a helyszínen, amikor kérdőre vonták a fiatalt, hogy mégis mit művel éjszaka a mezőn. A

35 éves férfi nem rendelkezett vadászengedéllyel, fegyver és lőszer sem volt nála, mégis orvvadászat miatt vonhatják felelősségre. Azt állította, hogy csak el akarta kergetni a mezőgazdasági területeken kárt okozó vaddisznókat, nem az ölés szándékával gázolta el ezeket. Továbbá azzal magyarázta, hogy nem értesítette az illetékes hatóságokat, miután elgázolta a vadakat, mert nem gondolta, hogy a sérüléseikbe belehaltak.

A kegyetlen módon megölt állatok (két vadkan és egy koca) összértéke meghaladja a 20 000 lejt. Tetemüket átadták a Vaslui megyei vadászegyesületnek. A férfi 75 ezer lejt érő, vérfoltos terepjáróját lefoglalta a rendőrség, eljárás is indult ellene, így egészen biztosan nem érte meg neki a kaland.

Hirdetés