Egyszerűen nem tudunk leakadni az oltástémáról, már megint írtunk róla egy cikket…

Októberben nagy valószínűséggel Romániába is megérkezik a 4., aktualizált oltásdózis. De vajon kötelező lesz-e újra a maszkviselés?

Hirdetés

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, valamint a nemzet mikrobiológusa szerdán elmondta, hogy az a legvalószínűbb, hogy októberben már Romániába is megérkezik a jelenleg fertőző koronavírus-törzsekhez igazított új oltás, és reméli, hogy az ekkor kezdődő új oltási kampány sikeres lesz. Azt is elmondta, hogy a negyedik adag kovidoltással párhuzamosan a veszélyeztetett kategóriákba tartozók a szokásos őszi influenzaoltást is megkaphatják.

Az újságírók persze nekiszegezték a nagy kérdést: lehet-e arra számítani, hogy ősszel ismét kötelezővé teszik a maszk használatát, de erre a miniszter nemleges választ adott. Kifejtette, hogy az egészségügyi minisztérium továbbra is melegen ajánlja az egészségügyi maszk viselését a zsúfolt helyeken, például a tömegközlekedési eszközökön, de annak semmi értelme nem lenne, hogy kötelezővé tegyék azok számára is, akik nem akarják viselni, hiszen ők úgyis helytelenül (orr alá húzva stb.) hordanák azt, ergo nem lenne semmi értelme. Vagyis mindenki a saját felelősségére döntheti el, hogy védekezni akar-e a megfertőződéssel szemben, avagy sem.

Hirdetés