Fotó: MLSZ Facebook-oldala.

Egyet rúgtunk Angliának, olyan mint egy álom!

Hatvan év után újra legyőzte az angolokat a magyar futball-válogatott.

Hirdetés

Az éppen az angolok elleni őszi világbajnoki selejtező miatt kapott zárt kapus büntetést ezúttal is gyerekekkel „cselezte” ki a Magyar Labdarúgó-szövetség, így 38 500 néző előtt idézte meg Puskásék szellemét Marco Rossi csapata a Puskás Arénában.

A mérkőzés jól mutatta, hogy a barátságos meccsek kiváltására kitalált Nemzetek Ligája milyen fontossággal bír az egyes országok számára: míg a világbajnokságról lemaradt magyarok a lehető legjobb csapattal és motiváltan álltak ki, az angoloknál inkább felkészülési meccshangulat uralkodott. A kezdőjükbe két újonc, James Justin (Leicester) és Jared Bowen (West Ham) is bekerült, és igazán csak akkor kezdtek felpörögni, amikor Szoboszlai Dominik büntetőből lőtt gólja után hátrányba kerültek.

Addig viszont a magyar válogatott volt veszélyesebb, a balhátvéd létére támadásban is hiperaktív Nagy Zsolt két veszélyes lövés után kiharcolta a tizenegyest, amiből összejött a győzelem. A végén persze már Gulácsinak is volt védeni valója, Harry Kane lövése pedig milliméterekkel ment mellé, de a magyar válogatott egyrészt igazolta, hogy nem véletlenül jutott fel 2020-ban az elit csoportba, másrészt megszakította az angol válogatott történetének leghosszabb, 22 meccses veretlenségi sorozatát. A hatvan éves egymás elleni sikertelenségről nem is beszélve.

Nemzetek Ligája, A-osztály, 3. csoport, első forduló:
Magyarország–Anglia 1-0 (Szoboszlai 66. – 11-esből)

Hirdetés