Egy román banda buddhista templomok kirablására szakosodott az Egyesült Államokban

Egy ideig ügyesen dolgoztak, ám aztán egy alkalommal túllőttek a célon.

Hirdetés

Dolgozni csak pontosan, szépen, üzeni a vers is. Nos, egy román állampolgárokból álló banda megfogadta a bölcs tanács egy részét. Nyilván nem a „dolgozni” igére gondolunk. Pedig az Amerikai Egyesült Államokban a hírek szerint elég jól meg lehet élni a munkából.

Szóval, a székhelyét Arkansas államban felütő banda igen eredeti ötlettel rukkolt elő: azt találták ki, hogy buddhista templomokat fognak kirabolni.

A gondolatot tett is követte, eleinte pontosan, szépen. A banda négy hölgytagja megjelent egy templomban, mégpedig

azzal a kéréssel, hogy a szerzetesek mondjanak imát egyik családtagjukért.

Aztán az egyik hölgynek váratlanul pisilnie kellett, elvonta a szerzetesek figyelmét, közben pedig a másik három elemelt mindent (pénzt, értéktárgyakat), ami a keze ügyébe került.

Aztán idén áprilisban kis csorba esett a pontos, szép munkán. A hölgyek épp egy vietnami buddhista templomban készültek akcióra, ám a szerzetesek visszautasították a szertartást mondván, hogy az egész vietnami nyelven zajlik, a kedves hölgyek nem fogják megérteni. A hölgyek persze ragaszkodtak a „bulihoz”, addig-addig, míg a jámbor szerzetesek kiebrudalták őket a templomból. Pontosan, szépen.

Ekkor kellett volna leállni. Na de mit tesz a szakmai gőg!

Két nappal később erősítéseket hoztak:

Hirdetés

öt nő és egy férfi (román állampolgárok mind) nemes egyszerűséggel betódult a templomba és kirámolt mindent, pénzt, ékszereket, művészeti alkotásokat. Na, hát ez már nem volt se pontos munka, se szép.

A szerzetesek riasztották a rendőrséget, a rendőrség pedig lefülelte a díszes társaságot.

A hatóságok rablásért vádat emeltek a banda ellen, pontosan, szépen. És a jó munka meghozta a többleteredményt is: kiderült, hogy a román bandának jókora múltja van, ugyanis korábban Kalifornia, Oklahoma és Arizona államokban is „hadat viseltek” a templomok ellen.

Most egészen más templom vár rájuk: a vezeklés rácsos temploma.

Hirdetés