Egy prefektúra új Facebook-oldalt készíttet, mert a leváltott prefektus lelépett a régi oldal jelszavával

Igen, jól látták.

Hirdetés

Keményen belecsapott a lecsóba a délkelet-romániai Brăila megye új kormánymegbízottja azt követően, hogy a kormányváltás után menesztették a régi prefektust.

A kormányhivatal új vezetője felmérte a helyzetet, és a jelek szerint a megyében minden nagyon flottul megy, nincsenek komoly gondok, mert a legfontosabb elvégzendő feladatként azt jelölte meg, hogy készítsenek új Facebook-oldalt a prefektúrának.

Az ok: a leváltott prefektus úgy távozott a hivatalból, hogy nem hagyta meg a régi oldal jelszavát.

Csakhogy ő azt mondja: nem bosszúból nem adta meg a jelszót, és nem is azért, mert nagyon a szívéhez nőtt. Hanem azért, mert senki sem kérte tőle.

George Paladi közölte: nem hogy a jelszó ügyében nem kereste meg senki a kormányhivatal új stábjából, de még a „céges” eszközöket sem kérte vissza senki.

Amúgy az oldal még csak nem is hivatalos, a stábjával azért hozatta létre, mert arra a következtetésre jutottak, hogy azon keresztül hatékonyabban el tudják juttatni üzeneteiket a polgárokhoz, mint sajtóközlemények útján.

Hirdetés

Mégis mit vártak, távozáskor ki kellett volna ragasztania a jelszót az ajtóra? – kérdezi méltatlankodva a volt kormánymegbízott.

Az új prefektus, Cătălin Boboc azonban jól akar seperni. Viszont a jelek szerint méltóságon alulinak tartja, hogy felhívja elődjét a jelszó ügyében – elvégre mégiscsak egy politikai ellenfélről van szó –, ezért már meg is rendelte a hivatal új közösségi oldalát.

Elvégre annak a létrehozásáért és üzemeltetéséért már a baráti erőket lehet közpénzből megfizetni.

Hirdetés