Egy népszerű ortodox pap pálinkát javasolt koronavírus ellen. Aztán pozitív lett a tesztje

A koronavírus nem hisz sem az alkoholban, sem a sós vízben.

Hirdetés

Tele van az internet és a közösségi média mindenféle nagyokos észosztóval, akik „tudják”, hogy a koronavírust hogyan kell kicselezni, megölni, legyőzni ilyen-olyan házi praktikákkal. Mindenkinek van egy szomszéd Piroska nénije, aki nyugdíjas szövőnő és atombiztos diagnosztikai módszerekkel és kezelési sémákkal nyomul a Facebookon.

Calistrat atya, aki amellett, hogy egy Iaşi megyei kolostor papja, meglehetősen népszerű ortodox influenszer is a Facebookon, több mint 750 ezer követője van, szintén biztos tudással rendelkezik a koronavírusról.

Az atya még júliusban beszélt arról egy videójában, hogy mennyire eltúlzott az emberekben a félelem a fertőzésveszély miatt és hogy ő mit szokott javasolni „az öregasszonyainak” védekezésül: naponta háromszori öblögetés sós vízzel, majd egy korty pálinka (szigorúan a szentelt víz után!), végül egy metilénkék-tabletta.

Nos, ez a Calistrat atya most bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje és kórházban fekszik Iaşiban, miután makacs, száraz köhögéssel orvoshoz ment. Az atya állapota nem súlyos, de az ősi módszerek láthatóan nem védték meg a fertőzéstől.

Hirdetés