Fotó: Facebook/Traian Băsescu

Egy magyar jelölt is szerepel a szekusmúltúak között a CNSAS friss listája szerint

A lista nyolc jelöltjéből öt erdélyi, de persze ott van köztük Traian Băsescu is.

Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) egyik Szilágy megyei tanácsosjelöltje, Boros Lajos is együttműködött az egykori kommunista titkosszolgálattal, rajta kívül pedig még hét név szerepel a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) által kiadott listán.

A hivatkozott ítéletek egy része alapfokú (az ügy még nincs lezárva), másik részük – akárcsak Boros ügyében – viszont jogerős.

A listát a jó öreg hajóskapitány, kétszeres exállamfő, a viszkispohár-bűvölő mikrofonbálvány, Traian Băsescu vezeti, aki most Bukarest főpolgármesteri székére tör, és akiről már tavaly megírta a teljes hazai média, hogy gyaníthatóan nem csak kémfilmekben látott titkos ügynököt. Az ő esetében nem dőlt még el minden, az ügy a legfelsőbb bíróságon vár végleges ítéletre.

Az is szomorú, hogy a lista nyolc jelöltjéből öt erdélyi. Boroson kívül egy másik Szilágy megyei tanácsosjelölt Adrian Florin Brie (alapfokú ítélet), egy Arad megyei tanácsosjelölt, Igreţ Ioan (jogerős ítélet), egy Maros megyei tanácsosjelölt, Mărginean Ioan (alapfokú ítélet) és egy Hargita megyei tanácsosjelölt, Stoian Marcel (jogerős ítélet) is szerepel a táblázatban.

A CNSAS nem kapta meg minden választási irodától a jelöltlistákat, csak 31 megyéből, 22 megyeszékhelyről és Bukarest 3 kerületéből, így összesen 6678 jelöltnek néztek a körmére.

Hirdetés