Egy kicsit túlzásba vitte a nagyszülői szeretetet a rendőrt unokája érdekében megvesztegetni akaró nagyapó

Több száz eurót áldozott volna be a nemes ügyért.

Hirdetés

A nagyszülői szeretet iránti rendőri érzéketlenség miatt unokája megsegítése helyett bűnvádi eljárással kell szembenéznie annak a 74 éves Suceava megyei férfinak, aki megpróbálta lefizetni a törvény őrét, hogy kihúzza a srácot a csávából.

Az unoka ellen közlekedési kihágás miatt indult bűnvádi eljárás, de a Frătăuții Noi településen élő nagyapa ezt nem bírta tétlenül nézni.

Ezért aztán előhúzott a párnahuzatból háromszáz eurót, és elballagott a rendőrőrsre, hogy rávegye az illetékes rendőrt: járjon közben annak érdekében, hogy unokája megússza az ügyet.

A rendőr azonban nem értékelte kellőképpen a rokoni szeretet e megható megnyilvánulását, és még azt sem vette figyelembe, milyen megterhelő lehet anyagilag egy 74 éves nyugdíjas számára a nehezen összekuporgatott eurók feláldozása.

Hirdetés

Így aztán a bácsi ellen bűnvádi eljárás indult, és hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték vesztegetés kísérlete miatt.

Tényleg nem értjük, miért kellett így bánni vele. Elvégre csak úgy járt el, ahogy a több évszázados beidegződés nyomán szinte bármely, családját szerető román ember tette volna.

Hirdetés