Egy Fehér megyei férfi fogta magát, és nyitott egy közokirat-hamisító vegyesboltot

Lehetett nála hamis jogsit, autóbiztosítást sőt még negatív kovidteszt-eredményt is venni.

Hirdetés

Egy Fehér megyei férfi úgy döntött vállalkozást nyit. De nem ám amolyan legális boltot, ami egy rakás engedéllyel, utánajárással jár, inkább valami olyasmire gondolt, amiből pénzt is lehet keresni.

Megnézte hát, mi mindenre van szüksége az embereknek, hogy jövendő (fekete) vállalkozásának profilja és kínálata biztosan találkozzék a közönségigényekkel.

Így aztán olyan nélkülözhetetlen dokumentumok hamis verzióját kezdte kínálni az ügyfeleinek, mint a jogosítvány, a kötelező gépjármű-biztosítás, a szakmai alkalmassági bizonyítvány, vagy egy jó kis negatív koronavírus teszteredmény (PCR-teszt természetesen, nem valami bóvli gyorsteszt). Az üzlet pedig a várakozásainak megfelelően szépen be is indult, számos megyéből jöttek a kuncsaftok, ám ekkor jöttek a zsaruk is, és mindent elrontottak.

A rendőrség közleménye szerint az ügyben eddig Fehér, Hunyad, Szeben, Giurgiu, Arad, Bihar, Brassó, Kolozs és Temes megyében, valamint Bukarestben tartottak házkutatásokat, és máris azonosítottak 68 olyan személyt, akik a Fehér megyei férfi okirat-hamisító vegyesboltjában vásároltak be.

Hirdetés

Ők most mind-mind meg fogják ütni a bokájukat, de különösen a hamis papírokat futószalagon előállító krapek.

Hát így nyisson az ember vállalkozást…

Hirdetés