Édi animáció mutatja be a diákoknak, hogyan kell bemenniük a suliba koronajárvány idején (VIDEÓval)

Számos biztonsági intézkedésre kell számítani, de jobb félni, mint megijedni.

Hirdetés

Egy édibédi animáció segítségével magyarázza el a diákoknak az oktatási minisztérium, hogy milyen biztonsági intézkedéseknek kell alávetniük magukat, amikor a képességfelmérőre, illetve az érettségire felkészítő órákra mennek június 2–12. között.

Belépés előtt minden diák és tanár testhőmérsékletét megmérik (nem lehet nagyobb 37,3 foknál), az iskolák pedig a bejárathoz kötelesek fertőtlenítőszerrel átitatott szőnyegeket helyezni, maszkot és kézfertőtlenítőt biztosítani minden belépőnek.

Minden diákot külön fog bekísérni a helyére egy tanár, majd az óra végeztével kifelé is ugyanez lesz az eljárás, hogy a srácok ne kerüljenek egymáshoz túl közel.

Az órák előtt a tantermeket kifertőtlenítik, és legalább 30 percig szellőztetik.

A diákok (padok egymástól két méterre) és a tanárok egyaránt maszkot kötelesek viselni a képzések teljes időtartama alatt, ez az időtartam gimnazisták (licisek) esetében maximum 3, középiskolások esetében pedig 2 óra lehet egy alkalommal.

Hirdetés

Alább megnézhetik a videót, amely alatt egy unott hang mondja el lassan, tagoltan a fent leírtakat.

A koronafertőzött, egyéb betegségben szenvedő vagy karanténban lévő diákok egyébként későbbi időpontokban pótolhatják be a vizsgákat.

Hirdetés