Édi animáció mutatja be a diákoknak, hogyan kell bemenniük a suliba koronajárvány idején (VIDEÓval)

Számos biztonsági intézkedésre kell számítani, de jobb félni, mint megijedni.

Hirdetés

Egy édibédi animáció segítségével magyarázza el a diákoknak az oktatási minisztérium, hogy milyen biztonsági intézkedéseknek kell alávetniük magukat, amikor a képességfelmérőre, illetve az érettségire felkészítő órákra mennek június 2–12. között.

Belépés előtt minden diák és tanár testhőmérsékletét megmérik (nem lehet nagyobb 37,3 foknál), az iskolák pedig a bejárathoz kötelesek fertőtlenítőszerrel átitatott szőnyegeket helyezni, maszkot és kézfertőtlenítőt biztosítani minden belépőnek.

Minden diákot külön fog bekísérni a helyére egy tanár, majd az óra végeztével kifelé is ugyanez lesz az eljárás, hogy a srácok ne kerüljenek egymáshoz túl közel.

Az órák előtt a tantermeket kifertőtlenítik, és legalább 30 percig szellőztetik.

A diákok (padok egymástól két méterre) és a tanárok egyaránt maszkot kötelesek viselni a képzések teljes időtartama alatt, ez az időtartam gimnazisták (licisek) esetében maximum 3, középiskolások esetében pedig 2 óra lehet egy alkalommal.

Alább megnézhetik a videót, amely alatt egy unott hang mondja el lassan, tagoltan a fent leírtakat.

Hirdetés

A koronafertőzött, egyéb betegségben szenvedő vagy karanténban lévő diákok egyébként későbbi időpontokban pótolhatják be a vizsgákat.

Măsuri de prevenție și protecție

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care vor susține Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul au început sesiunile de pregătire a examenelor naționale, programate în intervalul 2 -12 iunie. Aceste sesiuni se desfășoară în unitățile de învățământ în conformitate cu măsurile de siguranță prevăzute de ordinul comun dintre Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.Fiecare unitate de învățământ trebuie să respecte regulile de distanțare fizică, să asigure materiale de protecție, să realizeze curățenia și dezinfectarea sălilor de curs și să semnalizeze intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă și alte încăperi. Materialul de mai jos prezintă parcursul elevilor de la intrarea în unitatea de învățământ până la finalizarea orelor.

Közzétette: Ministerul Educației și Cercetării-România – 2020. június 5., péntek

Hirdetés