Drágult az Uber és a Bolt Romániában, de így sem veszítenek ügyfeleket

Íme a bizonyíték, hogy nem csak azért választjuk a hobbitaxist, mert olcsóbb vagy mert trendi.

Hirdetés

Nemrég életbe lépett egy törvény Romániában, mely szigorúbb feltételeket szab meg azoknak a „hobbitaxisoknak”, akik az Uber, Taxify vagy a Bolt bérfuvarozó mobilalkalmazásokkal keresik a kenyerüket. Az új szabályozások konkretizálták, milyen engedélyek szükségesek ahhoz, hogy valaki uberezzen vagy boltozzon. Aki nem rendelkezik ezekkel, akár 5 000 lej büntetésre is számíthat.

Nem maradt el a hatása a törvénynek, melynek éppen az volt a célja, hogy elvegye a sofőrök kedvét az üzletszerű személyszállítástól: nagyon sok uberező úgy döntött, hogy nem éri meg a sok macerát, inkább felhagy az utasszállítással, ez pedig hozzájárult a szolgáltatás árának drágulásához. Mintegy 20 ezren vállalták a macerát, kifizették a 1 000 lejes engedélyeztetési költséget, és ezzel immár teljesen legálisan uberezhetnek, rendelkeznek utasbiztosítással és félévente felülvizsgáltatják autójuk műszaki állapotát.

A taxisok valószínűleg arra számítottak, hogy a drágulás miatt a hatalmas konkurenciát jelentő Uber, Taxify vagy Bolt veszít majd ügyfélköréből, de a jelek szerint ez nem következett be. A drágulás ellenére még mindig sokan választják inkább ezeket, mint a hagyományos taxi rendszerint alacsonyabb színvonalú szolgáltatását.

Hirdetés