Divatdiktátor lehet a tanügyminiszterből, fura oltóingben kapta meg a vakcinát

Az RMDSZ-es kormánytagok egyenpólóján pedig punkzenekar logója látható (Nem, nem H&M-es Ramones).

Hirdetés

Miután az egész ország részletekbe menően kitárgyalta az államelnök domborodó karizmait, amelyeket megvillantott pár percre, amíg megkapta a koronavírus elleni oltást, itt az újabb megcsodálnivaló országvezetői mutatvány.

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter ugyanis meglehetősen innovatív szerkóban jelent meg a bukaresti katonakórházban, hogy a kormány többi miniszterével együtt őt is beoltsák kovid ellen.

Sorin Cîmpeanu és az ablakos ing.

Míg más miniszterek pólóban jelentkeztek oltásra, amelynek könnyen fel lehet húzni a rövid ujját, Cîmpeanu egy „ablakos ingben” érkezett: a ruhadarab bal karján van egy tépőzáras rész, amelyet csak le kell fittyenteni, és máris hatolhat be a tű a miniszteri karba. Ennek az az előnye, hogy a viselője az egész művelet alatt végig méltóságteljesen, begombolt ingben, nyakkendőben ülhet a széken, majd ruhanyúzogatás nélkül kanyaríthatja magára a zakót és mehet is nyilatkozni a médiának, elegánsan.

Lássuk, lesz-e hatása az innovációnak, követik-e mások is a miniszteri példát. Mindenesetre Cîmpeanu megnyitott egy új piaci rést, nem lennénk meglepve, ha élelmes gyártók tömegesen piacra dobnák az oltóinget. (Bár  a ruhadarab funkcionalitásában kétségtelenül emlékeztet a csecsemők rugdalózójára, amelyen fenéktájon van egy hasonló ablak, a könnyebb pelenkázás végett, lásd még: hátulgombolós).

A kormánytagok közül az RMDSZ-es miniszterek (Kelemen Hunor, Cseke Attila, Tánczos Barna és Novák Eduard) kelthettek még némi feltűnést, ők egyforma pólóban jelentkeztek oltásra, a pólón magyarul és románul az „Oltasd be magad! Győzzük le a járványt!” felszólítás olvasható.

Kelemen Hunor éppen immunissá válik a koronavírusra.
Hirdetés

Látható még a pólón egy érdekes szimbólum, amit nehezen tudunk megfejteni: egy szívbe helyezett felemelt ököl. Az összeszorított felemelt ököl az elnyomás elleni harc, az erő alkalmazásával történő ellenállás jelképe (legyőzzük a koronavírust?), viszont így, egy szívbe helyezve leginkább az amerikai Rise Against amerikai punkzenekar logójára emlékeztet. Nekik pedig van egy Injection, azaz Injekció című számuk, így valószínűleg nem tapogatózunk rossz irányba, ha azt mondjuk: az RMDSZ kreatívjai ezt a dalt hallgatták pólógyártás közben.

Hirdetés