Diákverekedés egy Hunyad megyei iskolában. Korrupt határrendőröket ítéltek el – pénteki hírmix

És egy 33 éves férfi pedig sikeresen átvert egy ismert webáruházat - míg el nem kapták.

Hirdetés

 

Ismert webáruházat vert át egy kolozsvári férfi

A kreativitásnak nincs határa az embernél, ha valami csalásról, lopásról és ehhez hasonlóról van szó: egy 33 éves szászfenesi fiatalembert egy és fél év börtönbüntetésre ítéltek, mert jócskán megrövidítette az eMAG online webáruházat.

Az ismert online vásárlófelületet úgy csapta be, hogy telefonokat rendelt onnan, majd a retúr opciót választva nem a megvásárolt termékeket, hanem azok dobozait mindenféle pénzérmékkel, kisebb edényekkel megtöltve küldte vissza. A vádirat szerint az 5 visszaküldött csomagba gyömöszölt tárgyak ragasztószalaggal voltak odarögzítve, hogy a postai dobálás során ne csörrenjenek meg figyelemfelkeltően a dobozokban.

2022 decembere és 2023 júliusa között ezzel a retúr megoldással mintegy 9700 lejes nyereséget kaszált be, míg észre nem vették. A férfi a különböző alkalmak során hamis adatokat használt a nyerészkedéshez – a csalást azonban olyan vásárlók vették észre, akik azokat a termékeket szerették volna megrendelni, amelyeket ő visszaküldött. A webáruház raktárában ezeket a visszaküldött csomagokat nem bontják fel és nem ellenőrzik, így a csalás csak akkor derülhetett ki, amikor a vásárlók…nos, „beszkoccsozott” edényeket és érméket kaptak kézhez.

A férfi elismerte a vádakat, és a rendőrség a házkutatáskor két további telefont talált, amelyeket ugyanezzel a módszerrel akart visszaszolgáltatni. A tárgyalást követően a fiatalembert csalás miatt egy év és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a bíró azt is figyelembe vette, hogy a kártérítést teljes egészében kifizette.

 

Így nem fog menni a schengeni csatlakozás…

…ha folyton valakiket rajtakapnak megvesztegetéssel a határainknál. Most épp 6 határrendőrt ítéltek el véglegesen azért, mert korábban 20-30 euró közötti összegeket kértek és kaptak a határon átkelő sofőröktől – jelentette a Giurgiu Megyei Korrupcióellenes Szolgálat.

A jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélt határrendőrök még 2019-ben fogadtak el különböző csúszópénzeket. Annak érdekében, hogy a sofőröket pénz felajánlására bírják, a határőrök a személyek és a járművek okmányainak különböző szabálytalanságaira, az engedélyek és az árukat kísérő dokumentumok hiányára hivatkoztak, ami hallgatólagosan további ellenőrzésekhez vezetett volna a határátkelőhelyen, a szállított áruk kirakodásához, leltározásához és akár elkobzásához, az utasok alapos ellenőrzéséhez és a bírságok alkalmazásához.

A bizonyítékokat a Giurgiu Megyei Korrupcióellenes Szolgálat igazságügyi rendőrei kezelték, az Általános Korrupcióellenes Igazgatóság Vizsgálati Osztályának és a Bulgária igazságügyi szerveinek támogatásával, a Giurgiu Bírósági Ügyészség ügyésze által kiadott megbízási és európai nyomozási utasítások alapján – reméljük, hogy ezek az összefogások egyre kevésbé lesznek aktuálisak, a rend őrei pedig kevésbé korruptak.

 

Egy csomó diáklány verekedett össze Hátszegen

Hirdetés

Nem tudjuk eldönteni, hogy ez most balkan style vagy american style: több diáklány is összeverekedett péntek reggel Hátszegen. Egy 16 és 17 éves egy másik, szintén 17 éves osztálytársnőjüket kezdték el öklözni és rugdosni, mire az áldozat felhívta a 23 éves nővérét, aki kis idő múlva megjelent az iskolában, hogy „rendet teremtsen”: elpáholta a húgát bántalmazó két lányt.

A Hunyad megyei rendőrség szerint az egész komédia az iskolába menet zajlott: először az iskolához közeli utcán kezdődött, majd folytatódott az iskola területén, aztán a város egy másik utcáján. A nagykorú nővérétől segítséget kérő diáklány először a 17 éves osztálytársnőjét verette meg az osztályteremben, később a 16 évest is, sőt, annak vele egykorú barátnőjét (aki ráadásul semmit sem csinált).

Hogy mi volt az oka ennek a botránynak? A rendőrségi vizsgálat előzetes adatai szerint az egyik ok, amely az utcán spontán konfliktushoz vezetett, az lehetett, hogy az egyik lány miatt késett a kisbusz, amellyel a diákok az iskolába ingáznak. Ez igazán nyomós ok egy utcai verekedés kialakulásához…

 

 

 

 

Hirdetés