Diákoknak árusíthattak Hollandiából hozatott dizájnerdrogokat Szatmáron

Nem kevesebb mint harminc házkutatást tartott a rendőrség, a drogok mellett kész fegyverarzenált és rengeteg pénzt találtak.

Hirdetés

Nem mindennapi fogása volt hétfőn a szervezett bűnözés elleni ügyészségnek (DIICOT), mely Bihar és Szatmár megye területén, nem kevesebb mint harminc lakásban tartott házkutatást, tíz személyt bekísért az őrsre, nyolcat őrizetbe vett, és tetemes mennyiségű drogot és fegyvert foglalt le.

Soroljuk, miket találtak: 873 gramm barnás színű porszerű anyagot (ez herointól MDMA-ig bármi lehet, a rendőrségi közlemény nem nevesíti), 356 gramm fehér színű kristályos anyagot (mefedron), 16 őrlésre használt eszközt (grindert), 8 precíziós mérleget, 17 800 lejt, 400 eurót, két fegyverbirtoklási engedéllyel rendelkező pisztolyt, egy illegálisan birtokolt légpuskát, 115 sörétet, 24 bozótvágót és két szablyát. Járulékos fogásként több mint egy kiló mefedront is kivontak a forgalomból.

Az ügyészek szerint a gyanúsítottak Hollandiából vásárolták a drogokat, egy futárcéggel hozatták be az országba, majd saját terjesztőhálózatukon keresztül Szatmár megyében értékesítették, grammonként 100 és 200 lej közötti összegért. A dílerek iskolák közelében is „vadásztak” vásárlókra – jegyzi meg a DIICOT.

A tíz gyanúsítottból nyolcat őrizetbe vettek, négy ellen pedig előzetes letartóztatást kértek veszélyes és fokozottan veszélyes drogokkal, illetve feltételezhetően pszichoaktív hatású szerekkel való nemzetközi kereskedelem gyanúja miatt. A gyanúsítottak lekapcsolásához a Bihar, Máramaros és Szilágy megyei drogellenes rendőrök összehangolt munkája vezetett.

Hirdetés