De jó, hogy Kolozsváron péntekenként ingyen utazhat a polgár! De ekkor miért vesz mégis jegyet?

Senki nem tudja. Mindenki magyarázkodik. Aki pedig jegyet vett, annak úgy kell.

Hirdetés

Emberek! Kolozsváriak és ide látogatók! A pénteki szent napon elindult Emil Boc és a polgármesteri hivatal valóban remek kezdeményezése, az általunk Boc Friday-nek nevezett akció, amely lényegében arról szól, hogy péntekenként bárki ingyen utazhat a kincses város tömegközlekedési eszközein.

A nemes cél az, hogy rávegyék a tisztelt polgárokat, ne duvadjanak be az autóikba és ne tömjék el a város amúgy sem túl széles utcáit, legalább egy napon a hétből.

Nos, ehhez képest az első Boc-Friday-ből Boc-Fraierday lett, ugyanis egy csomó polgár szépen megváltotta jegyét a buszra (trolira, villamosra, metróra… ja nem, metró még nincs). A jegypénztári dolgozók csak a vállukat vonogatják. Nem tudunk semmit. Nekünk nem mondták. Nem a mi dolgunk.

Oké. A kolozsvári tömegközlekedési vállalat igazgatója azt mondta, hogy ők minden jegyeladónak kiküldték az értesítést. Megvan a körlevél. Meg hát a polgármester is bejelentette, már két hete. Nem lehet, hogy ne tudjanak róla.

Oké. Emil Boc, a kolozsvári bíró azt mondta, hogy hát nem csodálkozik a dolgon. Az első nap nem szoktak csodák történni. De majd szerveznek egy kampányt, majd mediatizálják, majd beszélnek róla.

Hirdetés

Majd, kolozsvári bíró úr? Hát mióta készülnek erre? Nem eddig kellett volna kampányt szervezni? Nem eddig kellett volna mediatizálni? Nem eddig kellett volna beszélni róla? Hát sehol a városban nem láttunk tájékoztatókat, se a megállókban, se a buszon, sehol.

Ha már azzal büszkélkedik, hogy a Boc-Friday z első ilyen kezdeményezés széles e román hazában, akkor nem lehetett volna öles betűkkel reklámozni mindenhol, hogy hahó, nép, ni, mit ad nektek a kolozsvári bíró?

Ja, az autós forgalom köszöni szépen, jól van ezen a pénteken is. Dugók, bűz, minden a helyén. De hátha majd összejön egy szép napon a csoda, a kampány, a mediatizálás, no meg a (nem mellé)beszélés is.

Hirdetés