Illusztráció

Csótány, kosz, lejárt termékek – a kolozsvári gigapláza kajarészlegének ínyencségei (VIDEÓval)

A fogyasztóvédelem olyan súlyos szabálytalanságokat tapasztalt a Iulius Mall-ban, hogy kilenc vendéglátóhelyet azonnal bezáratott, míg nem tesznek rendet.

Hirdetés

Az egyik vendéglátóhely elleni lakossági panasz miatt tért be kedden a kolozsvári Iulius Mall bevásárlóközpont kajaudvarába a fogyasztóvédelem, és ha már ott járt, megnézte, mi a helyzet a többi konyhán is. Ahány étterembe benéztek, annyi büntetést állítottak ki, szám szerint kilencet, összesen 245 ezer lej értékben.

A fogyasztóvédelem beszámolója szerint többek között jelentős mennyiségű csótányt, lejárt termékeket, nem állandó hőmérsékleten tárolt élelmiszereket, rozsdás és mocskos hűtőládákat, tárolásbeli gondokat észleltek. Öt konyhát bezárattak, míg nem oldódnak meg a jelzett problémák, egy másik helyet azért csukattak be, mert egyszerre főztek és renováltak benne. Összesen 4500 lej értékű, fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A Iulius Mall még kedden közleményben kért bocsánatot a vásárlóitól, és jelezte, hogy az észlelt problémákat máris orvosolták, így a fogyasztóvédelem engedélyével újra működik az ételudvar.

Ahogy mondani szokás, nincs itt semmi látniváló…

Hirdetés