Illusztráció: Pixabay.com

Covid-mentességet igazoló Untold-karkötőket árult egy nő

Azt hitte, bejön az üzlet. Nem jött be.

Hirdetés

Kolozsváron éppen zajlik a legrosszabb értelemben vett lakossági ízlést maximálisan kiszolgáló audiovizuális giccsfesztivál. A városi zajszennyezést csúcsra járató Untoldon naponta 50 ezernél is többen vesznek részt, a közösségi médiában felbukkanó képek szerint teljesen covid-előtti stílusban, vagyis rendes tömegbe összepréselődve, természetesen maszk nélkül.

(Tegyük hozzá, hogy hétfőn kezdődik az iskola, és a szünetben enyhén szólva sem 50 ezres tömegekben udvarra vonuló diákoknak persze kötelező a maszkviselés. Azt is tegyük hozzá, hogy Kolozsváron szombaton 1,76 ezrelék volt a fertőzöttségi arány, miután szeptember első napjaiban 1 ezrelék volt.)

Persze, az Untoldon is szűrik a beléptetésnél a résztvevőket, oltási igazolással vagy helyszíni negatív gyorsteszttel lehet belépni. A szervezők azt mondják, hogy első nap hat és félezer tesztből 14 lett pozitív. A covid-mentesek karkötőt kapnak, amivel aztán beléphetnek a fesztivál egyébként közterületen levő, de lazán elkerített területére.

Na, ilyen covid-tisztaságot bizonyító karkötőket árult az interneten egy nő, akit pénteken kapcsolt le a rendőrség, miután az Untold szervezői feljelentést tettek. Kiderült, hogy a karkötőket egy helyszíni tesztelőpontról lopták el, majd a közösségi médiában próbálták értékesíteni. A nő ellen lopás miatt indult eljárás, de az sem kizárható, hogy a járvány elleni védekezés meghiúsítására tett kísérlet miatt is eljárnak ellene.

Hirdetés