Ciolacu szerint Oroszország nem meri megtámadni Romániát…

… Kelemen Hunor megjósolta, mi történik az AUR nevű nackópárttal 2024-ben… és a gyulafehérvári orvosok kenőccsel kezeltek egy kéztörést.

Hirdetés

A román miniszterelnök szerint Oroszország nem meri megtámadni Romániát

A dolog úgy kezdődött, hogy Galac városának lakói péntek éjjel arra ébredtek, vijjog a telefonjuk: a vészjelző üzenet arra figyelmeztette őket, hogy „tárgyak eshetnek az égből”. És hogy nyugodjanak meg. És hogy rejtőzzenek el a pincébe vagy az óvóhelyre. Ha pedig nincs se pince, se óvóhely, akkor maradjanak a lakásban, az ablakoktól távol.

Galac polgármestere szombaton picit ki is fakadt, mondván, hogy túlzásnak tartja a riogatást, mert olyan érzés, mintha háború lenne kies hazánkban. Pedig nincs.

Az illetékesek péntek éjszakától szombat délig keresgélték az égből hullott tárgyakat (feltételezett dróndarabokról van szó), de nem találtak semmit.

Az eset kapcsán Románia miniszterelnöke is hallatta hangját. Marcel Ciolacu elmondta, hasonló riasztások márpedig lesznek, hiszen az a vidék közel van a háborús övezethez. Ami pedig egy esetleges támadás lehetőségét illeti, a miniszterelnök kijelentette: Oroszország nem engedi meg magának, hogy megtámadja Romániát. Elsősorban azért, mert Románia NATO- és EU-tagállam.

Kelemen Hunor megjósolta, mi történik az AUR nevű nackópárttal 2024-ben

Az RMDSZ elnökét meghívták a Prima TV Insider Politic nevű műsorába, ahol többek közt az iránt is érdeklődtek, mi történik George Simion barátunk nackópártjával, az AUR-ral.

Kelemen Hunor pedig feltárta a jövőt (ahogy ő látja): az AUR lesz a 2024-es európai parlamenti választások nagy győztese. Ez persze nem jelenti azt, hogy megveri a PSD-t. A PSD lesz az első, de az AUR befut a második helyre. Aminek az egyenes következménye, hogy az eddigi nulla európai parlamenti képviselő helyett lesz a nackópártnak körülbelül nyolc képviselője. Ez pedig nem semmi.

Aztán, amikor a román nackópárt besorol az európai parlamenti konzervatívok csoportjába, szépen „kimosakszik”. Hogy ez mit jelenthet? Hát azt, ami ilyenkor történni szokott, tesszük hozzá: feltehetően megszabadul a véresszájúaktól és egyéb kétes elemektől, hogy európai szinten szalonképes párttá váljon.

No persze, ettől még nem kell hanyatt vágja magát senki. Ahogy a szólás mondja: a róka csak a szőrét változtatja, a természetét nem.

Igazi profik! A gyulafehérvári orvosok kenőccsel kezeltek egy kéztörést

Hirdetés

Tudjuk: csak az nem vét, aki nem csinál semmit. Na de azért a hibáknak is megvannak a maguk határai. Amelyeket nem illik átlépni. És mégis…

Az eset Gyulafehérváron történt: egy pár kórházba sietett ötéves kislányukkal, aki erős kézfájdalmakra panaszkodott. A kórházban megvizsgálta egy gyermekorvos, majd röntgenfelvételt is készítettek a fájó végtagról. A doki megnézte a leletet, majd kijelentette: nincs különösebb baj, csak egy zúzódásról van szó. Írt egy receptet, tessék, lehet hazamenni, ezzel a kenőccsel kell masszírozni. Ja, ha véletlenül nem enyhül a fájdalom, nyugodtan menjenek Szebenbe, mert ott van ortopéd szakorvos.

Eltelt valahogy a nap, majd az éjszaka is. És hát persze, hogy nem enyhültek a kislány fájdalmai. Sőt, fokozódtak! Mire a szülők elviharzottak a szebeni kórházba. Ahol a szakorvos hamar megállapította: ez bizony kéztörés, gipszbe kell tenni a végtagot.

Az enyhén szólva megdöbbent szülők felvették a kapcsolatot a kenőcsöt felíró gyulafehérvári orvos feletteseivel, akik azt nyilatkozták, hogy a röntgenfelvételen nem látszott a törés, tehát az orvos nem hibás. És pont.

Na most, két eset lehetséges. Az első egyszerűbb: a szebeni orvos ugyanazt a röntgenfelvételt látta, amit a gyulafehérvári. És akkor, nos, van egy kis probléma. Mert egy gyermekgyógyásznak értenie kell a röntgenfelvétel értelmezéséhez. Másképp mi a fenének készítettek egyáltalán? A második bonyolultabb: a szebeni orvos új röntgenfelvételt készíttetett. Ebben az esetben simán elképzelhető, hogy a korábbi felvételen nem látszott a törés. Viszont az egyetemen azt is tanítják, hogy több szögből kell felvételt készíteni, a hiba kiküszöbölése érdekében. Persze, ezek csak hipotézisek, de… azt határozottan állítjuk, hogy törést masszírozni hej, nem jó orvosi tanács.

Hirdetés