Fotó: Clujcapitala.ro

Bűnvádi eljárás indult egy sporteseménynek álcázott szászfenesi kampányrendezvény miatt

Azt csak a polgármester tudja, minek kellett világító-berendezést szerelni a negyedik ligás focicsapat pályájára. Lássa a nép, hogy fényes a jövő?

Hirdetés

Micsoda élet van Szászfenesen, az ország legnagyobb községében! A fél országnak már akkor is leesett az álla, amikor kiderült, hogy a karantén kellős közepén – amikor minden önkormányzat pénzhiánnyal küszködött – a helyi polgármester, Horia Șulea kitalálta, hogy közel százezer euróból világító-berendezést szereltet a megyei bajnokságban vergődő focicsapat pályájára.

Azt viszont könnyű volt kitalálni, hogy a munkálatokat pontosan a kampány végén fogják befejezni és átadni, hogy lássa a nép, milyen fényes a jövő.

Igen ám, csak az esti meccseket is lehetővé tevő világítást felavató múlt szombati ünnepséget úgy sikerült megejteni, mintha a járvány nem is létezne: míg az országban mindenhol nézők nélkül játsszák a mérkőzéseket, a fenesi stadionban legalább 400-an vettek részt Șulea sporteseménynek álcázott kampányrendezvényén.

A törvényszéki ügyészség pénteken be is jelentette, az ügyben bűnvádi eljárást indítanak a járvány elleni küzdelem meghiúsítása miatt.

Horia Șulea egyébként szereti összeakasztani a bajszát a hatóságokkal, a tavaly például korrupció miatt három éves felfüggesztett börtönbüntetést kapott, de vasárnap újabb mandátumra pályázik.

Hirdetés