Fotó: ACS Floresti/Facebook

Milyen krízis? Fenesen épp esti világítást szerelnek a negyedosztályú (!) focicsapat pályájára

Mernek nagyot álmodni, ki is haraptak a község büdzséjéből közel százezer eurót.

Hirdetés

Focizni ugyan másfél hónapja tilos, de a szászfenesi polgármester, Horia Șulea épp most vásárolt közel százezer euróba kerülő világító-berendezést a labdarúgó-pályára.

A tavaly korrupció miatt három éves felfüggesztett börtönbüntetést kapó,

kritikusait a helyi rendőrségen keresztül pénzbírsággal sújtó Șulea ráadásul a közbeszerzési törvényt is kicselezte.

A 15 méter magas oszlopok és a rájuk szerelt reflektorok ára alig 200 lejjel, de alulmaradt a 450 200 lejes határnak, amely fölött kötelező versenytárgyalást kiírni.

A Szászfenesi ACS csapata amúgy a megyei bajnokságban (Liga 4) szerepel, ahol jelenleg a második helyen áll a Dési Someșul mögött.

Szóval olyan nagy szüksége nem volt a csapatnak az esti meccseket is lehetővé tevő világításra,

ami csupán az első osztályú csapatok számára kötelező. De Fenesen a jelek szerint mernek nagyot álmodni. „Nincs még egy ilyen létesítmény Kolozsvár környékén, még a CFR és az „U” csapatai is ide jártak edzeni. Ez egy befektetés, és a 70 ezer lakosunkhoz képest nem is nagy összeg.

Hirdetés

Az emberek kérték, hogy csináljuk meg” – nyilatkozta a magát egykori hokisként sportembernek tartó Horia Șulea, aki szerint ez a befektetés is ugyanúgy jövedelmező lesz, mint a költségeit másfél hónap alatt visszahozó minifoci-pálya.

Az emberek szavát a jelek szerint mindig meghalló polgármester a sikeres szereplés érdekében minimum másodosztályú feltételeket szeretne a fenesi sporttelepen.

Hirdetés