Bukfenc a hóban: ezek a medvebocsok energikusan kezdték az új évet (VIDEÓval)

Eszük ágában sincs téli álmot aludni, ehelyett inkább a hóban hempergőznek. Csak az a baj, hogy éppen az országút mellett.

Hirdetés

Az utóbbi években, évtizedekben már bebizonyosodott, hogy a Kárpátok csúcsragadozójára egyre kevésbé jellemző, hogy téli álomra hajtsa fejét, annyira megváltozott a rutinja. Ez azonban már nemcsak a természetjáróknak tűnhet fel, hanem bárkinek, aki medvék által (is) lakott területeken közlekedik.

A Háromszéki-havasokat (Vrancea-hegység) átszelő országút mellett filmezték le ezt a két medvebocsot, akik egy csöppet sem zavartatták magukat, önfeledten játszadoztak a tekintélyes mennyiségű hóban. A felvételeket a biológiai sokféleség megőrzésére létrejött foksányi egyesület tette közzé azzal a megjegyzéssel, hogy a környéken járók vezessenek óvatosan, és semmi esetre se álljanak meg medvét etetni az út mentén. Ezeknek a bocsoknak most szerencséjük volt, mert az anyamedve a közelben volt, de reális esély mutatkozik arra, hogy bármikor elüsse őket egy autó.

2019-et joggal nevezhetjük a medvegázolások évének, hiszen rengeteg baleset történt a nagyvadak miatt. Úgy tűnik, hogy ez a téli pihenő időszak idején sem mérséklődik.

Hirdetés