Bizarr: álhír miatt nem borotválják a borbélyok a nyugdíjas férfiakat Szilágy megyében

Nem lehet tudni, honnan indult, és egyáltalán kinek lehet az érdeke a félreinformálás, de a prefektus elé terjesztették a problémát.

Hirdetés

Furcsa problémát tett szóvá az egyik Szilágy megyei nyugdíjas szakszervezet elnöke, Ilie Gorgan az idős személyekkel folytatott társadalmi párbeszédért felelős bizottság (ezek szerint ilyen is van) szerdai ülésén. Gorgan úrnál több nyugdíjas is panaszkodott, hogy nem találnak Zilahon olyan férfifodrászatot, mely megborotválná őket.

A szakszervezeti elnök nem volt rest leellenőrizni a panasz valóságtartalmát, és három szalont is felkeresett. Mindhárom helyen azt válaszolták neki, hogy létezik egy tilalom, mely a nyugdíjasok borotválására vonatkozik. A borbélyok között terjedő álhír szerint egy egészségügyi rendelet miatt az idős ügyfelek kizárólag hajvágásra ülhetnek be a borbélyszékbe, ami első és második hallásra is abszurdumnak tűnik.

A Szilágy megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője, Ligia Marincaş is meglepődött ezen, mint mondta, először hall ilyesmiről. Az tény, hogy a borbélyokra érvényes egy szabályozás, miszerint csak egyszer használatos pengét használhatnak, borotvakés esetén pedig minden egyes használat után az eszköz fertőtlenítésére van szükség, de arról szó sem volt, hogy tilos lenne a nyugdíjasok borotválása.

Az ülésen Szilágy megye prefektusa, Virgil Ţurcaş személyesen ígérte meg, hogy utánajár a problémának.

Valaki szembesült még azzal, hogy egy borbély nem hajlandó megborotválni?

Hirdetés