Beszentelt egy pópa egy halálkanyart, hátha úgy kevesebb lesz a baleset (VIDEÓval)

Talán az ima segít megőrizni az emberéleteket.

Hirdetés

Ha már semmi sem segít, a Fennvaló támogatását kell kérni a közlekedési problémák megoldásához – így vélekedett az a pópa, aki úgy döntött, isteni segítséggel próbálja elejét venni a halálos baleseteknek.

Az eset Moldvában, a Bákó megyei Ónfalva (Onești) Bákó felőli kijáratánál történt, ahol egy halálkanyar keseríti az autósok életét, az utóbbi években ugyanis számos halálos baleset történt ott.

A szomszédos Brătila de Jos falu pópája ezért döntött úgy, hogy ha már a földi hatóságok nem tesznek semmit, kezébe veszi az ügyet.

Így aztán kivonult a helyszínre, és beszentelte a kanyart.

Az eseményről ő maga számolt be a parókia közösségi oldalán, ahol azt is közölte, hogy mindezt azért tette, hogy áldást kérjen az ott elhaladó autósokra, hogy ne szenvedjenek halálos balesetet.

Hirdetés

Az akció annyiban indokolt, hogy legutóbb szombaton történt a kanyarban halálos baleset: egy autó átsodródott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy másik gépkocsival, a balesetben pedig egy 60 éves nő meghalt.

A Bákó megyei eset amúgy nem példa nélküli: nemrég a dél-romániai Gorj megyében, Motru városában hívtak pópát, hogy szentelje be a távhőszolgáltatót, miután meghibásodott a rendszer, és a városban leállt a távhő- és a melegvíz-szolgáltatás.

 

Hirdetés