Beszállnak a manelesztárok az oltáskampányba

Természetesen nem injekciózni fognak. Nótákkal biztatják a népet.

Hirdetés

Tudjuk: meneget az oltáskampány, bár kicsit akadozva. Hiába mondja a kormány minden mikrofonba, hogy jó lesz, ha a számok mást sugallnak. Több, jobb kommunikációra lenne szükség. De hogyan? Hisz a nép nemigen bízik a hatóságokban és a derék egészségügyi miniszter menesztése körüli cirkusz egyáltalán nem javított a helyzeten.

És tessék: amit sokan viccből mondogattak, most valósággá válhat. A történet Lucian Mândruță újságírótól indult, aki a hét elején, ha tetszik, provokálni kezdte Tzanca Uraganu manelesztárt, hogy ugyan lendítsen már egyet a vánszorgó oltáskampányon, például azzal, hogy összedob egy jó kis oltásra buzdító nótát. És Uraganu úrnak tetszett is az ötlet, azonnal odaszólt Marius de la Focșani úrnak, csináljanak egy oltóslágert.

Mielőtt felnevetnénk, gondoljunk bele: az ötlet nem is olyan rossz, sőt! Ezek az emberek valóban sztárok a román nép körében. Videoklipjeikkel egy nap alatt akár egymillió embert elérnek. És ha ők mondják, hogy oltakozni kell, akkor Florin Cîțu, Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor bújhat is elfele. Persze, miután megköszönik a manelistáknak szépen.

Andrei Baciu, a megtépázott presztízsű egészségügyi minisztérium liberális államtitkára már be is jelentette: szerinte működhet a dolog, hiszen a popkultúra (?) üzenetei adott esetben széles körben terjednek. Sokkal szélesebb körben, mint a politikusoké, tesszük hozzá.

No, és akkor várjuk a szurira buzdító maneléket. Addig is, hallgassunk valami mást. Egy dalt az orosz vakcináról. Legalább olyan vicces, mint egy manele!

Hirdetés

 

Hirdetés