Illusztráció / Fotó: Jeffrey D. Allred, Deseret News

Behajtani szabad! Kolozsváron üzemel be az ország második autós oltópontja

Csak kinyújtjuk a karunk a kocsi ablakán, és pillanatok alatt túlesünk az oltáson.

Hirdetés

Déva után Kolozsvár lehet az ország második városa, ahol autós oltópontot (drive-through) alakítanak ki: a Kolozs megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint a Horia Demian Sportcsarnok parkolójában péntektől hozzáfognak az előkészületekhez,

jövő héttől pedig már fogadják az oltásra jelentkező autósokat.

Az oltópont könnyen megközelíthető lesz, jól felismerhető menetirányokat határoznak meg, és az ügymenetet sem bonyolítják feleslegesen. A beoltandó személyeknek ki sem kell kiszállniuk a gépjárműből, csak a karjukat kell kinyújtaniuk az ablakon, majd várniuk kell 15 percet arra az esetre, ha valamilyen mellékhatás lépne fel. Ez idő alatt a személyzet kiállítja az oltási igazolást.

Nincs szükség előjegyzéshez az autós oltópontoknál,

de a hatóságok azt javasolják, hogy a torlódás elkerülése érdekében a jelentkezők töltsék ki az oltáshoz szükséges dokumentumot, mely itt található.

Az oltási folyamatok egyszerűsítésével a kormány azt akarja elérni, hogy augusztus elejéig elérjük a tízmillió felnőttkorú beoltottat, csakhogy egyre rövidülnek a várólisták, és nagyon sok előzetes regisztrációhoz kötött oltóközpont pang az ürességtől. Az oltási kapacitást közben 50 ezerről 80-90 ezerre emelték,

kedden és szerdán is rekordot döntött az egy nap alatt beoltott személyek száma.

A bravúr csütörtökön már nem jött össze: az egy nappal korábbi 91 778-ról ismét 87 377 csökkent a beoltottak száma. Így messze van még a vége, és minél alacsonyabb ez a szám, annál messzebb lesz.

Hirdetés