Baj van az egyik erdélyi autópálya építőtelepén

Nagyon úgy tűnik, hogy Romániában elátkozott műfajnak számít az autópálya-építés: ha el is kezdenek építeni egy szakaszt, ott előbb-utóbb valami probléma üti fel a fejét.

Hirdetés

Most éppen a leendő észak-erdélyi autópályát a valamikor majd csak elkészülő dél-erdélyi sztrádával összekötő Torda-Szászsebes autópálya második üteménél van baj.

A szakasz kivitelezését elnyerő Aktor cég egyik alvállalkozója, a Marcotim Impex Kft. hétfőn reggel tiltakozóakciót szervezett az építőtelepen, mivel az Aktor egyrészt nem fizetett ki egy egymillió eurós számlát, másrészt már egy hete a munkálatokhoz szükséges földet és kavicsot sem szállítják.

A cég már 20-án jelezte a gondokat az Aktornak, a Kolozs megyei útügyi hatóságnak és a közutak üzemeltetéséért felelős országos társaságnak (CNAIR), de egyiktől sem kaptak választ.

A cég most aztán 80 munkagéppel és száz emberrel várja, hogy megkapja az építőanyagot a munka folytatásához.

Az autópálya kettes ütemének munkálatai már így is késésben vannak, és ha esetleg sikerül megoldani a gondokat, akkor is csak a jövő év második felében lehet majd Gyulafehérvár és Nagyenyed között autópályán száguldani.

Hirdetés

A Gyulafehérvár és Szászsebes közötti egyes ütem már jobban áll, ott várhatóan jövő év elején fejezik be a munkálatokat.

Már ha nem üt be semmilyen, a mostanihoz hasonló gikszer.

Hirdetés