Az USR-sek annyira rühellik Florin Cîţut, hogy készek egy második bizalmatlansági indítványt is benyújtani

Ráadásul ezt már az AUR-ral közösen tennék, mert minden elvesztegetett napért kár.

Hirdetés

Florin Cîţu nagyon ráléphetett az USR–PLUS-os kollégák tyúkszemére egy holdjáró bakanccsal, mert a srácok hisztirohamot kapnak, ha csak szóba kerül a miniszterelnök. Mint tudjuk, ez a rövid ideig tartó szerelem annyira kihűlt a jobbközép koalíció szereplői között, hogy az USR–PLUS bizalmatlansági indítványt nyújtott be a saját kormánya ellen, amelyhez dicső módon éppen a széljobb AUR támogató aláírásait sikerült megszereznie.

A pártszövetség szóvivője, Ionuţ Moşteanu most azt is leszögezte, hogy amennyiben az alkotmánybíróság – a pártelnökség elnyeréséig (megtörtént) időt nyerni kívánó Cîţu és csapata ugyanis hozzájuk fordult – kivetnivalót talál a dokumentum benyújtásának módjában, akkor azzal a lendülettel készek egy új bizalmatlansági indítványt benyújtani. Ráadásul ezt már az AUR-ral közösen szövegeznék meg, már amennyiben segítséget jelent az AUR bármilyen szövegezésben.

Moşteanu szerint minden egyes nap, amíg Cîţu a miniszterelnök, egy elvesztegetett napot jelent Románia számára.

A talárosok kedden hoznak döntést az ügyben.

Az biztos, hogy az USR–PLUS és a PNL közötti további tárgyalásoknak lőttek, mert előbbiek nem hajlandók visszatérni a kormánykoalícióba, amíg Cîţu a főnök, Cîţu pedig aligha fog lemondani, hiszen szemmel láthatóan élvezi, hogy ő a főnök. Időközben a PNL elnöki székét is megkaparintotta Ludovic Orbantól, aki elég súlyos dolgokat mondott a kudarcával kapcsolatban.

Hirdetés

Például azt, hogy Cîţuék nyomást gyakoroltak a párttagokra, hogy megszerezzék a győzelmet, így a szombati pártkongresszus volt szerinte a demokratikus értékek legsúlyosabb megsértése az elmúlt 31 év során.

Szóval a pártfunkciókon való marakodás odáig vezetett, hogy gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítette a nagy nehezen összeálló jobbközép kormánykoalíció további együttműködését, miközben a PNL-n belül is súlyos konfliktusokat, kibékíthetetlen ellentéteket hozott. Közben pedig a legkeményebb télre készülünk, 4. hullámostól, emelt villany- és gázszámlástól, de ez láthatóan nem nagyon foglalkoztatja az urakat.

Hirdetés