Az ügyeletes román vérnackó bagázs leruccant Sepsiszentgyörgyre, himnuszt énekelni (VIDEÓval)

Mert hogy ma van a román nemzeti himnusz napja. Voltak is vagy huszonöten. De annál nagyobb hülyeségeket mondtak.

Hirdetés

Minden nemzet megünnepli a himnuszát, jól van ez így. A legújabb román nemzeti himnusz hivatalos ünnepnapja 1998 óta július 29., ugyanis 1848-ban ezen a napon énekelték el a Deșteaptă-te române! című nótát egy Râmnicu Vâlcea-i parkban.

Azt viszont kevésbé értjük, hogy egy vérnackó egyesületnek miért kell épp Sepsiszentgyörgyön megszerveznie a nagy ünneplést. Mert az oké, hogy provokálnak egy kicsit, de hát muszáj olyan helyen herregni, ahol a kutyát se érdekel a habzó szájú nyámozás?

De kit érdekel a józan ész, ha egyszer felhorgad az ideológiai fallosz? A Calea Neamului nevű szervezvényt, élén egy bizonyos Mihai Târnoveanuval biztos nem. Elmentek hát szépen Sepsiszentgyörgyre és szerdán délután háromkor, a tűző napon megcsinálták a haknijukat a Vitéz Mihály előtti téren, ahol máskor is szokták. A Kárpátokon túli elvtársakkal együtt voltak vagy huszonöten.

Szépen elénekelték a román nemzeti himnuszt, kétszer is, más hazafias nótákkal is kedveskedtek a jelenlevőknek, és persze a vezér, Târnoveanu magiszter is mondott egy beszédet. Összefoglaljuk röviden (tényleg): a románoknak állítólag nehéz az életük manapság. Más: a románok nem szabadok. Más: a román nemzeti identitás és a román nyelv politikai alkuk tárgya. Más: a román hősöket kiirtják a történelem könyvekből. Más: eladják a románok aranyát, földjét, erdőit. Más: eladják a románok lelkét is. Más: le akarják dönteni a román hősök hősi keresztjeit. Más: kővel dobálják az ortodox szentegyházat. Más: a román már nem úr a saját hazájában.

Hirdetés

Ezek után a vidám társaság összepakolta a hangfalakat, bannereket, miegymást, majd kiment a hősök temetőjébe, hogy a román hősök hantjainál folytassa az ünneplést. A második videó ismét himnuszénekléssel indult (ráadásul helyenként hajmeresztően hamisan), és annyira untuk, hogy nem néztük végig. Elnézést kérünk! Akinek van kedve hozzá, parancsoljon:

Hirdetés