Az illetékesek visszatáncoltak: „gen” helyett mégis „sex” lesz az e-személyin

Ha az ortodox egyház felháborodik valamin, a hatóságok rögvest korrigálnak…

Hirdetés

Hogy a széljobb AUR kritizálta az új e-személyi tervét, az hagyján, de amikor a rettegett ortodox egyház is felháborodott, amiért a biológiai nemet jelentő eddigi „sex” megjelölés helyett az EU által szorgalmazott társadalmi nemet jelentő „gen” kifejezés kerülne fel az új okmányokra, az illetékesek úgy visszatáncoltak, mint Michael Jackson.

via GIPHY

 

A belügyminisztérium lakosságnyilvántartó főosztályát vezető Cătălin-Aurel Giulescu pénteken elmondta, hogy a felhördülést figyelembe véve úgy döntöttek, a „gender” helyett mégis marad a „sex”, és minden nemzetféltő megnyugtatására felkerül a jó öreg román trikolór is az új kártyákra.

Sőt!

Mint tudjuk, a román hatóságok annyira simulékonyak, hogy az állampolgár választhat, hogy csipes személyit kap, amely az útlevelet is helyettesíti majd az EU-n belül, vagy csip nélkülit, úgynevezett egyszerű személyit, amellyel nem utazhat ugyan, de legalább nincs rajta csip. (Mondjuk ez a csipfóbia elég érthetetlen abban a világban, ahol minden csipfóbiás az okostelefonján olvassa az összeesküvés-elméleteket, de oké.)

Szóval az utóbbira, vagyis az egyszerű személyire olyan nemzeti jelképek is felkerülnek, amitől az egyszeri AUR-osnak rögvest román könnybe lábad a szeme.

Hirdetés

via GIPHY

 

Felkerül rá a himnusz első két sora, az elmaradhatatlan zászló mellett a címer, valamint a bukaresti Athenaeum épülete és a máramarosi öv is.

Mint ismeretes, a legelső e-személyiket Kolozsváron fogják kibocsátani egy úgynevezett „kísérleti projekt” keretében, amely az év végéig tart.

Ha még sokan beleszólnak a folyamatba, a végére úgy átalakul az EU-konform személyink, hogy az EU rá se fog ismerni.

Hirdetés