Az ember, aki túlélte a weboldalt, amely megmutatta, él-e még

Ma 91 esztendős Ion Iliescu.

Hirdetés

Ion Iliescu már egészen biztosan nem kerül be a 27-esek Klubjába.

Ami azt illeti, jó pár évvel ezelőtt elindult egy vicces kis weboldal, aminek egyetlen feladata az volt, hogy megmutassa: él-e még a rendszerváltás legellentmondásosabb személyisége, aki hatalmas közutálatnak örvend, de aki mégis elkerülte több mint három évtizeden át az emberiesség elleni bűntettek miatt esedékes felelősségre vonást.

Az oldal címe maga a kérdés volt: amuritiliescu.ro (meghalt Iliescu?), az oldal betöltése után pedig egy vigyorgós Iliescu mellett megjelent a válasz: Nu încă (még nem).

Ki hitte volna, hogy emberünk még ezt az ellene intézett fricskát is túléli?

Hirdetés

Az oldal, amit egy magánszemély működtetett kedvtelésből, már nem elérhető (reméljük az egykori üzemeltető jól van!), a vén kaméleon viszont ma ünnepli a 91. születésnapját.

Születésnapja alkalmából Iliescu a sajtónak mellesleg arról számolt be, hogy már beoltották a Covid–19 ellen, és hogy a korához képest jól van. Bár az ifjabb nemzedékeknek lenne annyi ambíciója, mint neki!

Amúgy sok hazai szerkesztőségben él egy szállóige, ami lapzárta előtt gyakran előjön: „Ha nem hal meg Iliescu, mára végeztünk.” Tuti, hogy ma este is el fog hangzani!

Hirdetés